top of page

Project Narrative

Embraced by lush rolling mountains, this luxury residential property has been designed to celebrate the ‘Urban Valley’ characteristics offered by its geographical context. Inspired by the concept of ‘Infinite Ridgelines’, the minimalist design language utilizes walls, terraces, reflection pools, rows of trees and trimmed shrubs to create an exaggerated sense of depth and rich spatial changes.

Together, these elements also offer a pragmatic layout by zoning the lot into five distinct courtyards, each of which offers its residents a unique function and ambiance. The minimalist composition of the design is beautifully accented by the spectacular bloom of local Jacaranda and Lagerstroemia trees, resulting in a landscape this is not only exquisite and sophisticated, but also cost-conscious.

LOCATION

Chongqing, China

TYPE

Commercial & Residential

SCALE

5.5 ha

CLIENT

Capitaland China

YEAR OF COMPLETION

2021, Ongoing

COLLABORATORS

AWARDS

CHONGQING SKYVIEW

Previous
Next
bottom of page